Wat voor clown ben ik? Deel 1

Om te kunnen beantwoorden wat voor soort clown ik ben, zul je eerst moeten weten wat voor soorten clowns er zijn. Het woord clown komt uit het Engels, waar het oorspronkelijk "onbenul" of "boerenpummel" betekent. Het is mogelijk verwant aan het Nederlandse woord "kluns", soortgelijke woorden komen ook in Scandinavische talen voor. Een andere verklaring is dat het woord afkomstig is van het Latijnse colonus, wat "boer" betekent. Er zijn inmiddels veel verschillende soorten clowns; de tramp ( denk aan Charlie Chaplin ), de onvrijwillige clown, een persoon die steeds ongewild in bizarre situaties terecht komt. ( denk onder andere aan de dunne van de dikke en dunne ). Ik heb daar Tommy Blooper de goochelaar op gebaseerd. Bij de dikke en de dunne, Peppie en Kokkie is er ook een combinatie van de august en de witte clown ( de aangever en de afmaker ). De circusclown waarvan Oleg Popov misschien wel de meest bekende clown is. De moderne Clown, kortom er zijn veel verschillende soorten clowns. 

Een andere clownsoort die nog niet benoemd is, is de cliniclown. De cliniclown doet fantastisch werk en juist daarom zou ik dat werk graag willen doen. Om die reden heb ik dan ook meerdere malen gesolliciteerd, steeds weer kreeg ik dezelfde afwijzing, in hun ogen was ik geen clown omdat ik geen cursus had gevolgd. Ook dat is een classificatie, geen cursus/opleiding dus geen clown. 

Is het dan werkelijk zo belangrijk om te weten wat voor soort clown ik ben? De mensen die op zoek zijn naar een clown plaatsen er een etiket op door te zoeken een ballonnenclown, een circusclown, een kindershow met een clown. Ook google, bing en yahoo vindt het heerlijk om te weten, zo kan ik mijn SEO optimaliseren. Juist om die redenen word ik "gedwongen" om me te buigen over de vraag wat voor een clown ik ben. Wanneer ben ik clown geworden en waarom ben ik clown? Omdat dit allemaal teveel is om in 1 blog te schrijven, ga ik in een aantal blogs mijn zoektocht naar wat voor clown ik ben met jullie delen. Tot zover deel 1.

 

Met de allervrolijkste groet René